070 5 123 123 | ma t/m vr | 9.00 - 17.00 uur |

Schrijf je UBO’s in voor 27 maart!

UBO’s (Ultimate Beneficial Owners) zijn de mensen die de uiteindelijke eigenaar zijn van, of zeggenschap hebben over een organisatie. Meer dan anderhalf miljoen organisaties moeten uiterlijk 27 maart 2022 hun UBO’s inschrijven in het register.

UBO-register

UBO staat voor ‘ultimate beneficial owner’, ofwel de ‘uiteindelijke belanghebbende’. Dit is de persoon die de uiteindelijke eigenaar is of de uiteindelijke zeggenschap heeft over een onderneming, stichting of vereniging. Het UBO-register maakt inzichtelijk wie aan de touwtjes trekt bij juridische entiteiten die in Nederland zijn opgericht, oftewel wie de ‘UBO’s’ zijn. In Nederland maakt het UBO-register deel uit van het Handelsregister van de Kamer van Koophandel (KvK).

UBO’s inschrijven

Bestaande organisatie

Schrijf je UBO’s in met een online UBO-opgave. Heb je meerdere organisaties? Dan moet je per organisatie UBO-opgave doen.

Nieuwe organisatie

Je schrijft je startende organisatie en de UBO’s daarvan in tijdens het registreren aan de balie bij KvK, of bij de notaris. Daarbij gebruik je UBO-formulieren (pdf’s). Je kunt de UBO’s van je nieuwe organisatie niet online inschrijven.

Schrijf je UBO’s in voor 27 maart!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schuiven naar boven
Call Now Button